Her finder du de oftest stillede spørgsmål - har du flere spørgsmål, er du velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet herunder.

Hvad er Fate?

Fate er et amerikansk bordrollespil, som er udkommet i flere versioner. Første version udkom i 2001, og seneste version af Fate Core (den fjerde) udkom i 2013.

Er Fate Accelerated også Fate Core?

Ja - Fate Accelerated er en såkaldt variant af Fate Core. Den blev til som en del af Evil Hats Kickstarter kampagne i forbindelse med udgivelsen af Fate Core i 2013.

Hvordan adskiller Fate Accelerated sig fra Fate Core?

Den primære forskel er, at Fate Accelerated ikke har et skill system, men i stedet benytter sig af 6 approaches. En approach fortæller noget om, hvordan man gør ting, i modsætning til en skill, som fortæller noget om, hvad man gør. Og så er Fate Accelerated generelt gjort kortere og lettere at komme igang med.

Hvordan adskiller Fate sig fra andre rollespil?

Fate som rollespil har fokus på fiktion fremfor realisme - det vil sige at det er fortællingen, der er i centrum - ikke de mekaniske regler for, hvad man kan gøre.

Hvad er Fate godt til?

Fate egner sig godt til at spille eventyr, som er baseret på fiktion - hvad enten det er film, bøger, computerspil eller TV serier.

Hvad er Fate ikke så godt til?

Fate egner sig ikke til simulering - det vil sige regler, som efterligner, hvad der kunne ske i den virkelige verden, som f.eks., hvor langt man kan hoppe, eller hvor hurtigt man kan løbe.

Hvad er den gyldne regel i Fate?

Fates vigtigst regel er "Bestem jer først for, hvad I vil gøre - og check først bagefter, hvilke regler I skal bruge". Det er anden måde at sige, at det er fortællingen, der er vigtigst, og at I som spillere ikke skal lade jer styre af, hvilke regler I kender eller har læst om.

Er der virkelig brug for en dansk version af Fate?

Ja! Danske børn har kun adgang til meget få muligheder for at spille rollespil, hvis de ikke kan læse engelsk - og rollespil bør være for alle uanset engelsk kundskaber. Og i modsætning til andre rollespil på dansk, så er Fate genre uafhængig - du kan med andre ord spille i præcis den verden, der interesserer dig.