Her kan du læse mere om, hvordan man spiller Fate. Læs om handlinger i Fate, om forskellen på en udfordring/dyst/konflikt og meget mere.

Hvis man er ny til Fate, kan det være svært at forstå, hvordan man bruger handlingen Skab en fordel. Hvor det ofte er nemt at beskrive, hvornår man Overvinder en forhindring, Forsvarer sig mod en fjende eller Angriber en modstander - så kan fordele være sværere at lære at bruge.

Når jeres karakterer står overfor en opgave, som ikke kan løses med en simpel overvinds handling, må I beslutte jer for, om der er tale om en udfordring, en dyst eller en konflikt. Alle tre kan bruges i mange af de samme situationer - om man vælger den ene eller anden af de tre afgøres af modstanden, samt hvad man vil opnå.

Modstandere i Fate er enten håndlangere eller NPC´ere med et fuldt karakterark. Men hvordan sammensætter man dem, så de bliver både interessante og udfordrende? Her kommer nogle tips.

Når man fejler en overvinds handling i Fate har man flere muligheder - man kan vælge blot at fejle, man kan vælge at bruge et eller flere fate point for at vinde eller man kan vinde med en konsekvens. Men hvad vil det sige at vinde med en konsekvens, og hvorfor er det ofte det mest interessante valg?

Lad det være sagt med det samme - der findes ikke én opskrift på, hvordan man laver et godt eventyr. Stol på at I selv er de bedste dommere over hvad der er godt ved jeres bord. Dog er der nogle fælles ting som ofte fungerer rigtigt godt i Fate, som I kan bruge som inspiration til at bygge jeres egne eventyr.