Her kan du læse mere om, hvordan man spiller Fate. Læs om handlinger i Fate, om forskellen på en udfordring/dyst/konflikt og meget mere.

Hvis man er ny til Fate, kan det være svært at forstå, hvordan man bruger handlingen Skab en fordel. Hvor det ofte er nemt at beskrive, hvornår man Overvinder en forhindring, Forsvarer sig mod en fjende eller Angriber en modstander - så kan fordele være sværere at lære at bruge.

Når jeres karakterer står overfor en opgave, som ikke kan løses med en simpel overvinds handling, må I beslutte jer for, om der er tale om en udfordring, en dyst eller en konflikt. Alle tre kan bruges i mange af de samme situationer - om man vælger den ene eller anden af de tre afgøres af modstanden, samt hvad man vil opnå.

Når man fejler en overvinds handling i Fate har man flere muligheder - man kan vælge blot at fejle, man kan vælge at bruge et eller flere fate point for at vinde eller man kan vinde med en konsekvens. Men hvad vil det sige at vinde med en konsekvens, og hvorfor er det ofte det mest interessante valg?

 

Til forskel fra mange andre rollespils systemer har Fate Accelerated ikke et kamp system men et konflikt system. Men hvordan bruger man konflikter i Fate til f.eks. at afgøre en kamp mellem spillere og NPC’ere? Her kommer et eksempel som gennemgår alle trin.

 

Modstandere i Fate er enten håndlangere eller NPC´ere med et fuldt karakterark. Men hvordan sammensætter man dem, så de bliver både interessante og udfordrende? Her kommer nogle tips.