Hvad vil det sige at et situationsaspekt er sandt?

En god regel er: Tænk på de handlinger jeres karakterer gør - og de aspekter de skaber undervejs i handlingen - som en fortælling i en bog eller en film. At man laver et nyt aspekt er med til at ændre hvordan handlingen udvikler sig, netop fordi det er sandt i historien!

At et aspekt er sandt betyder at man ikke kan bestemme at ens karakter gør noget, som modsiger et andet aspekt. Eller med andre ord: Hvis et nyt aspekt kommer på bordet - som forhindrer at en spiller eller NPC kan gøre en handling - så må de først fjerne aspektet (hvis de kan) med en Overvind handling.

Eksempel: Din karakter har aspektet Mit sværd har gået i arv i generationer, og du bruger det i en kamp. Din modstander prøver at få en fordel ved at slå sværdet ud af din hånd - han slår terningerne og lykkes med at skabe aspektet Afvæbnet. Eftersom aspekter er sande, kan du ikke længere bruge dit eget aspekt, før du har overvundet det nye aspekt på bordet. Din karakter kan sagtens kæmpe videre uden sit sværd, men du vil ikke kunne aktivere dit aspekt til at hjælpe dig.

Bliver situationsaspekter ved med at være sande?

Aspekter bliver ved med at være sande - men de kan også udvikle sig eller helt falde forsvinde. Når et aspekt ikke længere er relevant for historien forsvinder det - så fjernes det fra bordet. Det kan også ske selvom der er aktiveringer som endnu ikke er brugt. Hvis et aspekt stadig er relevant men omstændighederne omkring det har ændret sig - så kan beskrivelsen ændres, så det stadig passer ind i historien.

Eksempel: Jeres gruppe er fanget i en kamp i en lade - I kæmper mod overmagten og har allerede taget konsekvenser. I desperation prøver du at sætte ild til høet i håb om at opnå en fordel - det lykkedes og du laver aspektet I brand på laden. Ved hjælp af aspektet lykkedes det jer at flygte ud af laden og væk fra stedet. Laden er stadig I brand, men aspektet er ikke længere relevant, da handlingen er flyttet til et andet sted - så aspektet kan fjernes. Hvis jeres gruppe senere kom tilbage for at lede efter noget i laden, ville aspektet kunne komme i spil igen - men måske omdøbt til Nedbrændt.