Peter og Niels spiller Fate Accelerated i deres egen fantasy verden. Peter er game master og Niels spiller elveren Nigel.

 

 

Niels’ elver har fundet en vej ind i en gammel dværg fæstning, som er overtaget af orker, og har fundet et elver sværd, som orkerne har stjålet fra elverne for mange hundrede år siden. Netop som Niels’ elver er næsten helt ude af dværg fæstningen igen støder han på to orker, som bevogter porten ud til friheden. Han har ikke noget valg - han må slås med dem!

 

 

Peter (GM): Inden konflikten går igang skal vi lige finde ud af hvad der står på spil. Hvad vil du gerne opnå?

 

Niels (Nigel): Jeg vil gerne væk fra borgen med mit sværd!

 

 

 

Peter (GM): OK - de to orker vil prøve at forhindre dig i at komme væk (Peter tegner et hurtigt kort med et par zoner). De starter i zonen her foran porten.

 

Niels (Nigel): Jeg var lige kommet op ad trappen i hjørnet, da vi fik øje på hinanden, så jeg tænker at jeg starter her i zonen på borgpladsen?

 

Peter (GM): Jep - i din zone står der et gammelt stillads, som dværgene har efterladt, da borgen blev indtaget af orkerne. Det ser ret faldefærdigt ud (Peter skriver situations aspektet Faldefærdigt stillads på et stykke papir).

 

Niels (Nigel): Min hurtig metode er +3 - er det min tur først?

 

Peter (GM): Jeps - orkerne handler efter dig.

 

Første udveksling

 

Niels (Nigel): Jeg hiver min bue frem og skyder efter den første ork.

 

Peter (GM): OK - de er i zonen ved siden af dig, så det kan du godt med din bue. Det lyder som om du bruger din hurtig metode. Slå med terningerne.

 

Niels (Nigel): (slår +1 med termingerne). Med min hurtig metode giver det +4 i alt.

 

Peter (GM): Orken prøver at undvige pilen! (slår +0 med terningerne). Jeg vil sige at undvige ikke er at bruge vold, men heller ikke snilde, så det bliver +0 i alt. Men orken har aspektet Hurtigere end de ser ud til, så jeg bruger et Fate point på at få det til +2 (Peter bruger det eneste Fate point han har i scenen, da der kun er én spiller). Så orken forsøger at undvige og er lige ved at lykkedes, men din pil rammer den i skulderen og bliver siddende... Med din +4 tager orken i alt 2 stress (Peter markerer boksen med 2 stress på den første ork).

 

 

Peter (GM): Så er det orkernes tur. Den ork du lige har skudt på løber imod dig - men i stedet for at angribe forsøger han at vælte stilladset ned over dig! Orken flytter ind i din zone og prøver at skabe en fordel - selvom det er et stort stillads er det ret faldefærdigt, så jeg sætter sværhedsgraden til gennemsnitlig (+1). (Peter slår terningerne for orken og slår +1). Det er helt sikkert “at bruge vold” så med de +2 bliver det i alt +3 for orken, så han laver aspektet Fastklemt i bjælker på dig med én gratis aktivering.

 

Niels (Nigel): Skidt - kan jeg komme fri?

 

Peter (GM): Du kan prøve en overvinds handling på at fjerne aspektet men først på din tur. Nu er det den anden orks tur - han trækker en gammel rusten dværg hammer han har samlet op et sted og løber frem og angriber dig! Det er helt klart også vold (Peter slår terningerne og slår +2). Det bliver +4 i alt - men han bruger også den gratis aktivering på Fastklemt i bjælker og kommer op på +6!

 

Niels (Nigel): Ugh - det kommer til at gøre ondt… Jeg forsøger at blokere hans slag med min bue.

 

Peter (GM): Det lyder som om du forsvarer dig kraftfuldt. Slå med terningerne.

 

Niels (Nigel): (slår -1 med terningerne). Av for pokker - med min kraftfuld metode bliver det til +0. Jeg bliver alvorligt såret hvis ikke jeg gør noget. Kan jeg bruge mit aspekt Min farfar var halvt trold/halvt elver til at sige at troldeblodet i min årer gør at jeg modstår slaget bedre?

 

Peter (GM): Helt sikkert - trolde kan klare en masse tæv, så det passer fint.

 

Niels (Nigel): Godt - så bruger jeg mit sidste Fate point for at få slaget ned på +4. Så det vil sige at jeg tager 2 stress og en mild konsekvens (Niels markerer boksen med 2 stress og skriver En bule i panden ved den milde konsekvens på hans karakterark).

 

 

Peter (GM): Fedt - din elver er på nippet til at blive til mos af orkens hammer, men dine trolde forfædre gør dig i stand til at modstå slaget og orken ser med gru på dig og derefter på sin hammer… Husk at orken har en gratis aktivering på din konsekvens.

 

Anden udveksling

 

Niels (Nigel): Nu skal der gøres gengæld. Kan jeg bruge min bue til at skyde ham?

 

Peter (GM): Nej - jeg vil sige at du ikke kan bruge din bue så længe at du er Fastklemt i bjælker (aspekter kan også bruges til at bestemme facts og Peter vurderer at det ikke er muligt at lade og skyde en bue, så længe Nigel ligger fastklemt under bjælkerne).

 

Niels (Nigel): OK - bjælkerne må væk. Jeg bruger min handling på at se om jeg kan skubbe mig fri.

 

Peter (GM): God plan - det er en overvinds handling mod en udmærket sværhedsgrad (+2). Det er nogle pænt store bjælker men også ret gamle. Jeg vil sige at du må bruge din kraftfuld metode.

 

Niels (Nigel): (Slår med terningerne og slår +4!). Vow - det bliver +5 i alt!

 

Peter (GM): Vildt! Så du klarer det overlegent (Peter fjerner aspektet Fastklemt i bjælker). Du får et boost! Hvad skal det være?

 

Niels (Nigel): Lad os sige at jeg får kastet en bjælke tilbage mod orkerne, så de bliver Overraskede.

 

Peter (GM): Så er det orkernes tur. Den første ork som du sårede forsøger at samle en bjælke op og bruge den som våben. Han forsøger at skabe en fordel mod en udmærket sværhedsgrad (+2). (Peter slår terningerne og slår -2). Åh nej - selv med hans +2 fra “at bruge vold” klarer han det ikke. Han kan simpelthen ikke løfte bjælken, så han får ikke lavet aspektet.

 

Peter (GM): Den anden ork slår dig igen med sin hammer (Peter slår med terningerne og slår +1). Det er stadig at bruge vold og han bruger også sin gratis aktivering fra din konsekvens En bule i panden til et ekstra +2, så det bliver +5 i alt.

 

Niels (Nigel): Jeg forsøger at undvige ham (Niels slår med terningerne og slår +3). Nu kører det! Med min hurtig metode bliver det +6 i alt, så jeg undviger ham.

 

Tredje udveksling

 

Peter (GM): OK - ny runde. Hvad gør du?

 

Niels (Nigel): Jeg trækker mit nye sværd og hugger ud efter dem. Kan jeg prøve at ramme dem begge?

 

Peter (GM): Selvfølgelig - du slår bare med terningerne og vælger hvordan du vil fordele dit slag mellem de to orker.

 

Niels (Nigel): (slår med terningerne og slår +1).

 

Peter (GM): Hurtig metode?

 

Niels (Nigel): Jeps - så +4 med min hurtig metode og yderligere +2 fordi mit sværd er lavet af elvere til netop at nedkæmpe orker. Så +6 i alt! Og så bruger jeg mit boost fra før og får det op på +8! Så et +4 slag på dem begge.

 

Peter (GM): Vildt - en legendarisk manøvre. Orkerne er Overraskede men de prøver at undvige (Peter slår +0 for den første ork og +2 for den anden ork). Den første ork tager 4 skift i skade - da han allerede er blevet ramt og har brugt sin 2 stress boks er han taget ud. Den anden ork tager 2 skift i skade og markerer sin 2 stress boks.

 

 

Niels (Nigel): Så jeg må bestemme hvad der sker med den første ork. Jeg siger at han dør på grummeste vis, da mit sværd gennemborer ham.

 

Peter (GM): Han er ude. Den anden ork får et grumt hug ned over brystet af dit sværd - og så tager han halen mellem benene og løber!

 

Niels (Nigel): Så han trækker sig?

 

Peter (GM): Ja - han kan ikke klare mere. Han får et Fate point som han kan bruge, hvis han løber ind i dig senere, men vejen ud til frihed ligger åben nu. Konflikten er overstået.

 

Niels (Nigel): Fedt - så håber jeg bare at ham orken ikke henter sine venner og kommer efter mig...