Stunts som giver dig en bonus

Den første type stunt giver dig en bonus (normalt +2) til en metode i særlige situationer. Herunder ser du eksempler på sådanne stunts lavet til forskellige typer karakterer.

Krigererens to-hånds sværd: Fordi jeg har et to-hånds sværd, får jeg +2, når jeg Kraftfuldt Angriber med det i zoner med god plads.

Piratens forsvar: Fordi jeg er en pirat, får jeg +2, når jeg Blæret Forsvarer mig mod mere end én modstander.

Jægerens sporing: Fordi jeg er en trænet jæger, får jeg +2, når jeg Omhyggeligt Overvinder ved at opspore et menneske eller dyr i naturen.

Tyvens usynlighed: Fordi jeg er en erfaren tyv, får jeg +2, når jeg Hurtigt Overvinder ved at prøve at undslippe en forfølger i en menneskemængde.

Gøglerens show: Fordi jeg er en trænet skuespiller, får jeg +2, når jeg Blæret Skaber en fordel ved at lave en optræden for at aflede andres opmærksomhed.

Præstens symbol: Fordi jeg har mit religiøse symbol, får jeg +2, når jeg Kraftfuldt Skaber en fordel ved at indgyde mod i andre, der deler min tro.

Stunts som kun kan bruges én gang pr. session

Den anden type stunt tillader dig at bryde reglerne én gang pr. session. Herunder ser du eksempler på sådanne stunts lavet til forskellige typer karakterer.

Snigmordererens skyggeangreb: Én gang pr. session, når jeg angriber Lusket, kan min modstander ikke bruge sin stress til at modtage skade men kun konsekvenser.

Troldmands eksplosion: Én gang pr. session, når jeg angriber Kraftfuldt med min magi, kan jeg ramme alle personer i én zone med mit angreb.

Healerens helende hånd: Én gang pr. session kan jeg fjerne en mild fysisk konsekvens hos en anden karakter.

Købmandens pengepung: Én gang pr. session kan jeg bruge Blæret metoden til at overvinde istedet for en anden metode, hvis det er muligt at betale sig fra opgaven.

Skarpskyttens falke-øje: Én gang pr. session kan jeg få én ekstra gratis aktivering, når jeg Omhyggeligt Skaber en fordel ved at sigte med min bue.

Soldatens kamperfaring: Én gang pr. session kan jeg ignorere op til 2 stress fra ét fysisk angreb i kamp.

Varulvens transformation: Én gang pr. session kan jeg bytte om på min Kløgtig og min Kraftfuld metode, når jeg skifter fra et menneske til en varulv, indtil scenen er slut.

Barbarens styrke: Én gang pr. session kan jeg - når en forhindring kan fjernes med vold - bruge min Kraftfuld metode til at overvinde forhindringen uden at det koster mig en handling.

Stunts i andre genrer

Alle de nævnte eksempler herover egner sig godt til en fantasy setting - men de kan alle nemt ændres til andre settings f.eks. en fremtids verden:

Healerens helende hånd kan f.eks. nemt laves om til et stunt, en læge kunne have. Troldsmands ekplosion kunne ligeledes være et stykke udstyr som f.eks. sprængstof eller granater.